12 dec Ha nem büntetsz, Téged büntethet a NAV – Adóügyi csontváz

Még idén el kell komolyan gondolkodni azon, hogy mit is kell kezdenünk a 2014. március 15-től hatályos Ptk. 6:155. § (2) bekezdésével. Érthetőbben, hogyan kell kezelnünk a kötelezően érvényesítendő 40 EUR késedelmes fizetés utáni költségátalányt. Elöljáróban annyit érdemes tudni ennek a paragrafusnak az előzményéről, hogy egy EU-s irányelv „meghonosítása”, mely segítő szándékkal, a folyamatos kintlévőséggel küzdő szállítóknak biztosít lehetőséget törvényi keretek között, hogy a későn teljesítők felé minimum 40 EUR költségátalányt érvényesítsen a behajtás költségeire.

Tovább

03 dec Ez az, amit Önnek is tudnia kell – azaz érthetően a reklámadóról

Habár a reklámadó törvény - még a júliusi módosítás után is - néhol kicsit szűkszavú és jó pár helyen kérdéseket hagy maga után, a NAV által kiadott információk és állásfoglalások alapján azért már sok kérdésre választ kapunk. A probléma csak az, hogy a ránk zúdított paragrafustenger és egyéb információmorzsák közt nehéz tisztán látni.

Tovább

15 nov 2014. november 15-igbe kell jelenteni a számlázó programokat a NAV-hoz!

A 2014. október 1-jét megelőzően beszerzett és ekkor még használatban lévő számlázó programok, igénybevett online számlázó programok, továbbá használatba vett saját fejlesztésű programok adatait az adóalany 2014. november 15-ig köteles bejelenteni az adóhatóság által erre a célra rendszeresített SZAMLAZO megnevezésű nyomtatványon.

Tovább